fonolab nieuw bij Simply Audio

Begin dit jaar kregen wij bij Simply Audio een mail van Alexander Remmer, de man achter de Remton Tube Phonostages waar we al jaren importeur van zijn.
Hij vertelde over een vriend van hem, Jan Snegov, woonachtig in de zelfde straat in Praag, die een distributeur zocht voor zijn producten. Naast een Tonearm en een VTA adjuster maakt fonolab voornamelijk SUT’s of wel step-up trafo’s. Opvallend ook. De meeste SUT’s zijn niet alleen in zwart en zilver leverbaar, maar ook in blauw, rood of bijvoorbeeld Simply Audio oranje. Hoe verfrissend is dat.
Nou werken we bij Simply Audio al met de step-up trafo’s van Phasemation maar werden toch nieuwsgierig, want Alexander meld dit niet zo maar.  Fonolab maakt in hun SUT’s namelijk gebruik van Japanse Tamura trafo’s.
En die Tamura trafo’s hebben nogal een reputatie, weten wij. Dus snel het instapmodel de FLT Series besteld en dat stelde zeker niet teleur.
Later ontvingen we het topmodel de QVATTVOR Symmetrical Balanced Toroidal Step-Up Transformer. Ook daar hebben we avonden met genot naar zitten luisteren.
En zo kom je als Simply Audio dus opeens met een nieuw merk in je assortiment. fonolab dus !
 
Prijzen:
 
  • FLT Classic series: 690 euro (leverbaar in diverse kleuren).
  • Custom model met EQ load: 1050 euro
  • QVATTVOR  Symmetrical / Balanced: 2950 euro
  • VTA Adjuster: 280 euro
  • Arm: N.N.B.