References

Below, your can find some references from our customers and the international hifi press.

Armand van Middendorp – Remton V-383 tube phono stage
Met een budget van 1000 euro kan je veel mooie phono stages kopen. Maar meestal hebben deze zowel MM als MC aan boord, en wordt er een eenvoudige voeding bijgeleverd die later eventueel kan worden ge-upgrade.

Als je, zoals ik, alleen MM wilt spelen, dan is dat zonde. Je betaald dan voor iets dat je nooit gaat gebruiken. Liever zie ik dat MC-geld aan een goede voeding besteed worden.

Na wat speuren kwam ik op de site van Simply Audio terecht. Dimitri voert merken die hoge kwaliteit MM phono stages maken. Vooral de Remton V-383 sprak me aan. Het is een buizen versterker, die instelbaar is en daarnaast ook nog een hele goede voeding aan boord heeft. Echt een hele complete versterker die in mijn budget van 1000 euro paste.

Een luisterafspraak was snel gemaakt. Bij Dimitri thuis heb ik een hele goede eerste indruk gekregen van zowel de phono stage als Dimitri zelf. De man heeft passie, kennis en smaak. Daarna heb ik gebruik gemaakt van zijn try before you buy- optie. Twee weken de versterker kunnen beluisteren in mijn eigen set? Een no-brainer.

Eenmaal thuis verwachte ik een verbetering, maar kon niet vermoeden dat die zo groot zou zijn. Diepte, detail en speakers die compleet verdwenen. Alles klonk warm, ritmisch en vooral LIVE!

Dit is echt een versterker met een ziel. En in combinatie met mijn Thorens TD160B MKII, SME III arm en Audio Technica vm540ML element, een end-game phono stage wat mij betreft.

Dank Dimitri! Ik weet je te vinden!


Wies Manna – Simply Audio Cadenza Luidsprekerkabel
Hoi Dimitri, Ik heb de cadenza getest en ben eruit. Hele mooie upgrade en precies wat ik miste in m’n set. Dus ik wil de cadenza graag houden.

Ik wilde nog even kwijt hoe ik je kabel ervaren heb. Geen idee of je hierop zit te wachten.. Allereerst ben ik geen doorgewinterde audiophile maar een muziek liefhebber die geraakt wil worden door de muziek en precies dat brengt jouw kabel nu in mij set. 

Even de voorgeschiedenis van mijn hifi zoektocht. Ik heb een Naïm atom met revel f206 speakers in een kleine woonkamer. Heb hiervoor pmc speakers gehad. Deze waren leuk maar vaak ook veel te aanwezig en nooit laidback en daarbij ook heel weinig laag. Toen de upgrade gedaan naar revel en dat was al veeel aangenamer. Maar dit was me weer te braaf. Ik miste bij veel nummers het swingende gevoel, feest was het nooit met de revels.

Toen bedacht ik me dat de rocket 11 kabels ook vrij warm en laidback zijn. Via wat reviews kwam ik tellurium black en jouw cadenza tegen. Waarbij de tellurium het droge neutrale karakter van m’n speakers nog meer versterkt en jouw kabel meer leven in de muziek brengt. Net even het stukje karakter wat ik miste. Alsof ik weer oude herinneringen herbeleef met bepaalde nummers en weer aan het swingen ben op de bank. Precies wat ik miste. Ik ben er erg blij mee.


Harm Rekers – Simply Audio Cadenza Luidsprekerkabel
De muziek weergegeven via deze Simply Audio Cadenza klinkt geweldig!
T.o.v de Qed xt40 :Alles klinkt zuiverder, iets gedetailleerder en minder agressief want bij de Qed leek het wel of er ook een soort resonantie vervorming (had ik ook bij Van Den Hul ‘’magnum’’ en ‘’CS 122’’) te horen viel. De Qed heeft ook een scherp randje. Het zou ook kunnen dat het iets ruimtelijker klinkt met iets meer stereobreedte denk ik. De zangstem van Patricia Barber klinkt haarzuiver Bij het nummer “Too Rich For My Blood” op het album “Cafe Blue” (mijn referentie CD). Ook de S klanken verwerkt de Cadenza een heel stuk beter. Zangstemmen, strijkers, piano zijn ook fantastisch om te horen via de Cadenza. De Simply Audio Cadenza blijft dus, en maakt mijn hele weergave systeem nu wel compleet.


Jorg van Doorn – Dr. Feickert Analogue Volare, stofkap, Remton phonostage, Simply Audio bekabeling
In mijn zoektocht naar bekabeling voor mijn set en een mooie platenspeler ben ik in contact gekomen met Simply Audio en Dimitri. Allereerste emailcontact ging over mijn vraag naar Black Rhodium speakerkabels. Dit werd al snel een gesprek over audiokabels in het algemeen en werd een gesprek ook over draaitafels en phono stages. Ik had al wel door dat Dimitri niet de gemiddelde ondernemer is. Maar een echte vakman met passie voor mooie analoge audio. En met veel luisterervaring naar allerlei soorten spullen. Als ondernemer is Dimitri vooral ook een eerlijke audio liefhebber die klanten graag helpt zoals hij zelf ook graag geholpen zou willen worden. Althans zo ervaar ik dat. En dat vind ik een groot compliment.

Via het try before you buy programma heb ik geluisterd naar de Simply Audio luidsprekerkabel en interlink. Ze hangen nu beiden in mijn set. Prachtig. Uiteindelijk na een fijne luistersessie met John en Dimitri ben ik overstag gegaan voor een Dr Feickert platenspeler met een Remton phono stage. Zit op dit moment nog in een keuzeproces tussen 383 en 8382 waar Dimitri me veel tijd voor geeft. Dit sluit een luisterreis af langs velen tafels en merken. Ik kan niet anders zeggen dan dat de begeleiding van het koopproces, levering en nazorg door Dimitri uitstekend is. Ik kan een ieder aanbevelen om bij een zoektocht naar mooie analoge audio spullen ook Dimitri en Simply Audio op de lijst te zetten.


Andre Gerbents – Dr. Feickert Analogue Volare en stofkap
Mijn oog was gevallen op het laatste model van de Dr. Feickert draaitafel, de Volare.
Nu op zoek naar een dealer. Daarbij was het voor mij belangrijk een dealer te vinden met wat extra liefde en expertise voor draaitafels. Zodat ik daar op terug kan vallen bij advies, installatie van de tafel en afstellen van de arm en element.
Dat laat ik toch nog het liefst aan een specialist over.

Na wat bezoeken hier en daar, had Simply Audio mijn aandacht getrokken. Contact gezocht, en al vrij snel een luisterafspraak met Dimitri geregeld. Na een prima luistersessie met goede muziek en een kop koffie, bij vertrek een prima vertrouwde indruk achterlatend, de tafel besteld.

Naast dat de draaitafel een prachtig product is en aan alle verwachtingen van de reviews voldoet, is ook de service, het meedenken en snelle feedback erg fijn geweest. Eigenlijk is alles van begin tot aflevering door Dimitri in puntjes verzorgt. Inmiddels is ook een mooie stofkap op maat geleverd.

Nu rest alleen nog maar met een gerust hart mooie albums kopen en genieten.


Frank Koevoets – Advies, Graham Slee PSU1 en dr. Feickert Analogue Linear
Al weer een paar jaar geleden heb ik het “plaatjes draaien” weer opgepakt. Ik deed dat voornamelijk met een 42 jaar oude Philips van mijn vader. Toen ik daar onderdelen voor nodig had kwam ik in aanraking met Evert Aaij van Spanjaard muziek. Bij voorzag mij van de juiste onderdelen en ik bleef hem en de winkel volgen. Toen ik een wat serieuzere speler had gekocht viel mijn oog tevens op een Remton 8382 voorversterker, welke Evert ook via Dimitri kon leveren. Dit apparaat bleek een schot in de roos want het weet elk detail uit het vinyl te trekken zonder de beleving van “vinyl spelen” uit het ook te verliezen.

Via een vinyl internet groep kwam ik later ook met Dimitri zelf in contact en hij vertelde mij dat die 8382 nog mooier kon klinken met andere buisjes en op zijn advies heb ik er toen de best al fijne JJ buisjes vervangen door Gold Lion en Tung-Sol buisjes. Het resultaat mocht er zijn na een paar dagen spelen. Een veel breder geluidsbeeld en eigenlijk was de hobby mede daardoor een verslaving geworden.

Weer werd de platenspeler vervangen. Dit keer door een dr. Feickert Analogue welke ik door een “mazzeltje” kon bekomen. Ook elementen werden MC elementen. (Dynavector en Ortofon SPU). Ik kon toen ook aan een gebruikte Graham Slee Elevator komen voor de benodigde versterking van het zwakke MC signaal. Echter de Elevator had een Rega “muurwratje” als voeding en was nogal storingsgevoelig. Ik klopte bij Dimitri aan om die voeding te vervangen voor een Graham Slee PSU1 voeding. Ik kende de kwaliteiten er van al, omdat ik deze al eens had horen spelen met een Graham Slee Reflex C. De voeding was direct leverbaar en bracht ook gelijk het gewenste resultaat, een mooie en schonere weergave. 

Al gaande weg stelde Dimitri voor om eens een dr. Feickert Analogue lineaire voeding aan te sluiten op de Volare. Met de levering van de PSU1 stuurde hij mij ook de Feickert Linear voeding mee om te proberen. Nou niets te veel gezegd, wat is dit een upgrade, wederom een veel grotere soundstage en nog meer drive. Ik hoef niet te vertellen dat die voeding dus bij mij blijft staan. 

Over Dimitri en zijn bedrijf, Simply Audio kan ik kort zijn. Alleen maar lof!! Dimitri is een gedreven persoon met veel kennis en kunde. Ook zijn adviezen zijn perfect, en geeft niet alleen aan wat je moet hebben, maar ook als iets niet gaat werken of voor jou setup eigenlijk onzinnig is. Tevreden klanten, daar is het hem om te doen. Mijn analoge set up bestaat nu o.a. uit dr. Feickert Analogue, Remton Audio en Graham Slee. Drie merken die (niet geheel toevallig) in het pakket zitten bij Simply Audio. Simply Audio, Simply aan te raden !


Eric Mergens – Simply Audio / Black Rodium kabels
Op zoek naar de ideale luidsprekerkabel kwam ik terecht bij Dimitri van Hoven van Simply Audio. Hij hanteert een “Try before you buy” programma waarbij je de gewenste kabels kunt lenen na betaling van een borg.

Ik had al het een en ander gelezen over de Cadenza luidsprekerkabels van Simply Audio en heb contact gezocht met hem. Dimitri is een zeer vriendelijke man die snel reageert op je berichten. Twee dagen later had ik de kabels in huis.

Mijn set, bestaande uit een Sotm Ultra Neo streamer, Ayon Scylla II buizendac, Elekit 300B set buizenversterker, PS Audio Powerplant P10 en open baffle luidsprekers gebaseerd op drivers van Bastanis, is van zichzelf al heel open en gedetailleerd.

Na aansluiting van de Cadenza kabels liet ik de Sotm een aantal van mijn favoriete nummers ten gehore brengen. Al bij de eerste tonen hoorde ik iets bijzonders en ik zat verbaasd te luisteren. Wat een openheid resolutie en detail!!! Niet te geloven. Ik kon diep in het geluidsbeeld kijken en hoorde dingen die me niet eerder opgevallen waren. Dit was echt genieten. Omdat mijn installatie al erg open en gedetailleerd was werd het na een paar dagen luisteren echter wat te veel van het goede. Het trok wat te veel de aandacht en er ontstonden hier en daar wat scherpe randjes, niet overdreven maar ze waren er wel.

Uiteindelijk heb ik de kabels dus niet gekocht ondanks de geweldige kwaliteiten, puur en alleen omdat ze niet 100% met mijn set matchten.
Ik heb Dimitri een bericht daarover gestuurd en hij had alle begrip. Het is zijn doel om mensen te helpen met hun zoektocht naar betere audio. Verkoop komt voor hem op de tweede plaats. Dit doet me denken aan vroeger toen audiozaken niet al te moeilijk deden als je iets wilde uitproberen en ook niet zeurden als je het weer terugbracht zonder wat te kopen.

De Cadenza luidsprekerkabels zijn echte toppers, zeker voor mensen die een set hebben die wat meer terughoudend is en op zoek zijn naar meer openheid, lucht, detail en resolutie.

Van harte aanbevolen, zowel de Cadenza kabels als Dimitri van Hoven !!!


Edwin de Boer – Simply Audio Cadenza luidsprekerkabels & Interlinks
Na het modificeren van mijn Audio Innovations 500 door De Jong Systems, adviseerde Ed de Jong mij om mijn luidsprekerkabels te vervangen door de Simply Audio Cadenza om de Elipson 1303 meer sprankelend te laten klinken. Na de luistertest gelezen te hebben op alpha-audio.nl, waarbij de Cadenza en de Tellurium Q black II als beste uit de bus kwamen, kocht ik tweedehands de Tellurium en daar was ik zeer tevreden over. Omdat ik ook de Audio Note dac wilde modificeren, nam ik contact op met Simply Audio. Dimitri gaf gelijk goed advies op maat, en vertelde ook over ‘Try  before you buy’ om eens de Cadenza zonder verplichting uit te proberen. Gezien de luistertest verwachtte ik weinig verschil, maar ik vond het leuk om uit te proberen. Na enkele weken, er waren een paar klanten voor mij die de kabels ook gereserveerd hadden, ontving ik de kabels. De Cadenza bleek de Tellurium dusdanig te overtreffen dat ik gelijk de luidsprekerkabels heb besteld. Klankkleur, breedte van het geluidsbeeld, detaillering, op alle punten een hele grote verbetering! Vervolgens heb ik ook de  interconnects en digitale interconnect RCA besteld. Omdat alle kabels na bestelling worden vervaardigd duurde de levering iets langer, over de voortgang werd ik steeds goed op de hoogte gehouden. Ook hier een verbetering (ik had Audioquest carbon), maar meer in de details. Een prettige bijkomstigheid is het gebruikersgemak. Flexibele dunne kabels, de richting van de kabel duidelijk aangegeven en goed passende aansluitingen. Voor mij bleek het de investering dubbel en dwars waard, iedere luistersessie is nu puur genieten!


Hans Bakker – Simply Audio Cadenza luidsprekerkabels.
In de nimmer versagende zoektocht om het optimale uit mijn set te halen de Simply Audio Cadenza luidsprekerkabels via het try-and-buy programma geprobeerd. Na intensieve luistersessies blijken de kabels, ondanks hun niet geringe kwaliteiten, niet de gezochte synergie met mijn set op te leveren. Maar wat fijn om rustig thuis te kunnen luisteren! De service van Dimitri is uitstekend en relaxed en al hebben we uiteindelijk geen zaken kunnen doen, een dikke aanrader.


Peter Verbeek –  Graham Slee PSU1
Sinds enige tijd ben ik weer enthousiast geworden voor het draaien van platen. Met mijn draaitafel, een Clearaudio Solution uit 1999 met een veel recenter Denon dl 304 MC element, een phonotrap van Graham Slee (Revelation C) en een Prima Luna Dialogue HP versterker kreeg ik een redelijk goed geluid uit mijn Focal Sopra 1 luidsprekers, maar ik had het gevoel dat het zonder grote investeringen beter zou moeten kunnen. Nu had ik weleens gehoord dat het toepassen van een externe voeding op mijn phonotrap een duidelijk hoorbaar verschil zou kunnen maken. Maar zeker weten deed ik dat niet.
Na contact opgenomen te hebben met Dimitri van Hoven van Simply Audio, bleek dat ik zo’n voeding (PSU1 van Graham Slee) twee weken uit mocht proberen, alvorens definitief te beslissen over aanschaf. Dit heb ik met twee handen aangegrepen, want als het blijkt niet of nauwelijks te resulteren in een verbetering, heb je onnodig geld uitgegeven en het gaat niet om een paar euro!
Gelukkig voor alle partijen was een zeer duidelijk verschil hoorbaar. Ik ben dus erg blij met mijn externe voeding. De mogelijkheid die Simply Audio biedt om zaken uit te proberen verdient navolging!


R. Zijlstra – Simply Audio Cadenza & Black Rhodium Quickstep luidsprekerkabel 
Via het try before you buy programma heb ik de Black Rhodium Quick step én de Simply Audio Cadenza luidsprekerkabels bij mij thuis mogen uittesten. Zodoende kon ik in eigen setting in alle rust een vergelijk maken. Mijn set bestaat uit een Classé Cap 2100 versterker, Harbeth 30.1 luidsprekers en een Cambridge DacMagic dac.  In combinatie met de set zorgden de Black Rhodium’s voor een wat voller geluidsbeeld, terwijl de Simply Audio’s meer focus gaven met een wat “droger” geluidsbeeld. De Simply Audio’s kwamen naar mijn overtuiging het beste tot zijn recht in de set. Rust, detail en focus. Ik heb 6 meter single wire besteld. Het zijn beide prachtige kabels die verschil maken!


Evert Aaij – Cadenza luidsprekerkabel 
Ik ben erg onder de indruk. Schoon, mooi gedetailleerd maar absoluut niet analytisch. Rete strak laag. Maar wat mij in eerste instantie vooral opviel is de mooie balans. Geen laag of midden of hoog wat eruit springt. Eigenlijk zelden zo gehoord. Vanavond verder.

Ik ben nog steeds onder de indruk van je kabels!!! Zoals al eerder gezegd ik vind vooral de totale balans erg goed en mooi. Je kunt niet zeggen dat hij uitblinkt in het laag, midden of hoog. Hij klopt gewoon!!


Eric Dikkers – Cadenza luidsprekerkabel 
Dit is een heel goede luidsprekerkabel. Ik dacht dat alleen een dikke kabel kwaliteit kon leveren, maar dat is duidelijk niet zo. Deze Cadenza kabel is mooi afgewerkt en heeft een verfijnde, neutrale en open klank. Het geluidsbeeld is ook in evenwicht, zonder schreeuwerig midden of schel hoog. Compliment!


Leon Arendsen – Cadenza luidsprekerkabel & Cadenza Jumper
Hoi Dimitri. Ik heb de kabels ontvangen. Ze klinken fantastisch. Ik heb ze voorlopig op de AN-Es aangesloten. Die klinken nu gewoon beter. Meer ruimte, mooi gedetallieerd en vooral een mooiere en vollere bas. Ik ga ze binnenkort naar beneden verhuizen op de Russell K. Ik krijg over een week ook de audio note koper kabels. Maar dat gaat minder fijn klinken dat weet ik nu al.


logo-the-earThe Ear HiFi Music Gear – Cadenza cables

Not all the best stuff is made by the big boys, sometimes a one man business can beat the odds and deliver the goods. That is the case with Simply Audio from Holland, a new force for value in the of over hyped world of cables.

The reason Simply Audio appealed to me at a local hifi show was the finish in relation to the price. Next came clear information on the website, statements without the usual marketing spiel. After the review I can only conclude that Simply Audio offers excellent value. A man working and selling from his home has lower costs and can therefore be very competitive, but he has to know his stuff too and Dimitri clearly has golden ears and knows his way around materials as well. His start with Audio Note led him to their spades and banana connectors and silver as base material. I really like the Cadenza loudspeaker cables and jumpers, the latter already have a permanent place in my system and the speaker cables are now in use behind a pair of Harbeth speakers. The possibility to try the cables first at home, no matter where you live, is a huge advantage. The worst that can happen is that you have to pay to ship them back. Dimitri van Hoven has chosen his company name well, it is Simply all about Audio, good value audio at that.

Read full review here


Jan de Jeu – Cadenza luidsprekerkabel
Inmiddels heb ik je Cadenza luidsprekerkabels een week in mijn referentieset en ik ben ontzettend blij met deze aankoop. Zowel op mijn eigen Audiovector Si3 Avantgarde Arrete luidsprekers als op een set Harbeth SHL5 Plus luidsprekers, die hier enkele dagen te gast zijn, klinken jouw kabels vooral muzikaal en heerlijk involverend. Natuurlijk, realistisch, uitgewogen en een genot om naar te luisteren. Het zou me niet verbazen wanneer ik binnenkort ook voor mijn huiskamerset nog eens bij je aan kom kloppen.


Rene Smit – Cadenza luidsprekerkabel 
Na een avondje luisteren naar je kabels in de set van Jan de Jeu en daarna in mijn eigen set is 1 ding zonneklaar!  Wat een mooie en vooral muzikale kabel. Je wordt echt in de muziek getrokken en teksten komen veel meer binnen.  Instrumenten worden realistischer en krijgen meer kleur,  in positieve zin. Ik ga nog even van muziek genieten :-).


hifipig_logo

HiFi Pig Magazine – Review Cadenza Interconnect, Speakercable & Jumpers 
Initial impressions were very good, with an open uncluttered sound that was rather pleasant to listen to. The sound was full of detail and small nuances, bass was full and rich, although the mid band seemed a little clouded and therefore coloured a tad. During one of our recent discussions with fellow Hifi Pig reviewer Dan, we talked about bass content of recordings and especially kick drums whereby we should not just hear the kick drum itself, we should be able to hear the beater actually striking the skin, able to tell if there is a soft or hard face doing the actual striking.  We played several solo drum recordings to demonstrate that and I decided to add this listening criteria to future reviews. Having just said that, the Simply Audio Cadenza suite managed to recreate that on several recordings I now keep for that purpose.

Moving on to Peter Gabriel’s live album “Real World” I was pleased to note how realistic the audience sounds were, with clapping, whistling and cheering portrayed in a very clear concise way, so good marks there. Again, this is another one of my benchmark tests which is quite a tough challenge of a cable’s  performance. Treble detail was extraordinarily good, clean, vibrant and without fizz or splashiness. The sound stage and imaging were not as wide as I would have liked, although the depth perception was impressive, particularly so with the sounds from the audience.

I then played a selection of chamber and choral music which was delightful to listen to and really showed up the Cadenza cable suite’s true forte.

Read the complete review here.


Jim Ricketts – Founder/President tmh audio – Simply Audio “Cadenza” cable system.
As a US distributor of high-end audio products based on advanced technology, we were seeking a cable system of equal quality to offer our dealers & customers and allow our electronics and loudspeakers to perform their very best.

We discovered Simply Audio and was intrigued by the clean design simplicity, quality materials and positive review comments. The following comments are based on a Cadenza wired system including interconnect & loudspeaker cables and AC power cords driving Norma 2Mhz electronics and Grand Cru “Essentiel” ribbon-based reference monitors.

After much burn-in including approximately 40 hours on Cable Cooker (in four 10-hr stages) and > 200 hours of music playing, we began our formal auditioning.

The first impression is clear/transparent, fast and detailed with a liquid tonality. And very neutral! The soundstage was open, airy and quite precise. I was able to hear more clearly different levels of reverb/echo added in the mastering process. I have some “dry” recordings of classic songs (before the reverb was added for the commercial release) by such greats as Frank Sinatra, Nat King Cole, Peggy Lee, etc – very precious and rare versions. The Cadenza cables help to hear the rich resonance of Nat King Cole’s magical voice, Sinatra’s incredible vocal phrasings and Peggy Lee’s “Fever” with her voice being “right there” in front of me in her classic jazz song.

As an added benefit, the Cadenza’s are ultra-thin and lightweight to allow very easy handling and placement without the concern of typical heavy cables.

In summary, we HIGHLY recommend the SA Cadenza series of cables. These cables can effectively compete with the ultra-expensive brands and are relatively modest in cost. We at tmh-audio are quite honored to represent Simply Audio and to introduce these wonderful products to the US market. 


Rene van Es – www.PureSound.be – Simply Audio Cadenza luidsprekerkabel plus jumpers. (stukjes overgenomen uit review)
puresound_logoOmdat Simply Audio de mogelijkheid geeft de producten eerst uit te proberen en dan of te kopen of te retourneren met recht op geld terug (zie de voorwaarden op de website) liet ik een set jumpers komen. Dat werd een simply conclusion, tegen een gering bedrag werd de weergave gewoon beter. Niet schokkend beter, wel duidelijk hoorbaar beter.

Twee zaken vallen al snel op met de Cadenza kabels op hun plek, de dynamiek lijkt toegenomen en het stereobeeld is wat ruimer. Eigenlijk heel opvallend want de kabels die hier normaal zitten kosten fors meer geld.

Waar de Chord redelijk tam blijft laat de Cadenza het beest los en zorgt dat met een popconcert haast een PA systeem staat te spelen. Zonder scherp te gaan worden, zonder strakheid te verliezen, gewoon flitsend snel. Terwijl de Chord zwaar is afgeschermd, zeer zuiver koper gebruikt en een massieve geleider heeft, heeft die kabel echt het nakijken op alle drie de luidsprekers.

Na bovenstaand eigen onderzoek blijkt dat de prijs in verhouding tot de geleverde kwaliteit zeer gunstig genoemd mag worden.

Volledige review vindt u hier.

Joop Dahlhaus – Simply Audio Cadenza luidsprekerkabel.
Ik wilde je hartelijk bedanken voor het lenen van de Cadenza luidsprekerkabel. Een goede service vind ik. Heb met gepaste nieuwsgierigheid zitten luisteren naar dat dunne kabeltje en tot de conclusie gekomen dat je moet zeggen dunne KABEL, klasse! Zeer goede detaillering op alle fronten en mooi schoon geluid met die zilveren geleider. Als ik in de toekomst een nieuwe kabel zou kopen zal het waarschijnlijk de Cadenza zijn. Veel succes met de kabel en tot weder horen.


Eric de Boer – www.hifi.nl – Simply Audio cables (stukjes overgenomen uit review)
Leuk, al diehifi-nl-0 specificaties. Maar het gaat uiteindelijk om de weergave. Toch is er één punt dat nog steeds door veel kopers van hifi als onzinnig of van ondergeschikt belang wordt beschouwd. De bekabeling. Om een goede weergave te kunnen verkrijgen moet de gehele keten kloppen. Een goede kabel moet daarom neutraal zijn, dus geen zaken toevoegen of weglaten. Nu zijn er helaas slimme handelaren die hier veel geld mee verdienen over de onwetende rug van de consument. Door te melden dat goede weergave alleen mogelijk is met polsdikke kabels van materiaal dat amper verkrijgbaar is, die een prijskaart per meter hebben waarvoor een gemiddeld gezinshoofd enkele weken hard voor moet werken. Vertrouw toch op uw oren, beste lezer. Het nut van goede bekabeling is zeker waar, maar de verhouding moet er ook zijn. Evenals de objectiviteit.

Ik kwam afgelopen jaar in contact met Dimitri van Hoven, die veel technische ervaring heeft en ooit werknemer was bij Audio Note Nederland. Door toeval en interesse is hij begonnen met het zelf fabriceren van interlinks en speakerkabels. Dimitri heeft een sterke voorkeur voor puur zilveren geleiders (litzedraad), waarvan meerdere strengen middels een sterke winding de basis vormt voor de kabels van Simply Audio. Dimitri gelooft niet in het afschermen van interlinks of speakerkabels, als diëlektricum gebruikt hij Teflon. Op lucht na het beste wat mogelijk is, aldus Dimitri. Enkel voor een phonokabel of de nog niet definitief vormgegeven stroomkabel van Simply Audio is afscherming gewenst. De kabels van dit merk worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en zijn voorzien van tulpstekkers of banaanstekkers van Audio Note, die overigens goed klemmen en makkelijk te gebruiken zijn. Mocht een klant andere wensen hebben (voor bijvoorbeeld WBT), dan is dat geen enkel probleem. Ook is het mogelijk om kabels te voorzien van een jackplug of een XLR-verbinding.

De Simply Audio Cadenza kabels die ik voor deze recensie kreeg geleverd doen ook erg denken aan Audio Note kabels. Dunne, optisch misschien niet erg sexy, kabels met een grijze mantel. Door de geringe dikte van de Cadenza speakerkabel is deze wel makkelijk weg te werken, mocht dat nodig zijn. Van de speakerkabel heeft Simply Audio ook jumpersets leverbaar. Een Simply Audio Cadenzainterlink van 1 meter kost 299 euro en 2 meter speakerkabel (set) kost 389 euro. Niet goedkoop, maar zeker ook niet exorbitant kostbaar. Ik kreeg van de netvoedingskabel overigens ook een pre-productiemodel meegeleverd, die afwisselend aan de versterker en cd-speler werd gekoppeld.

Als laatste mag het oordeel over de bekabeling van Simply Audio niet ontbreken aan deze recensie. Het jonge Nederlandse bedrijf biedt kwalitatief hoogwaardige producten, waarvan de Cadenza luidsprekerkabels me het meest hebben weten te overtuigen. In plaats van een klanksignatuur toe te voegen, weet de bekabeling van Simply Audio uit te blinken in neutraliteit en finesse, wat de timing, souplesse en de microdynamiek erg ten goede komen. Daarnaast bleek de Cadenza bekabeling te zorgen voor een strakkere laagweergave in mijn referentieset, waar ik de kabels ook mee heb getest. Toegegeven, veel hifiliefhebbers vallen -vaak onbewust- snel voor dikke kabels met een luxe kous eromheen, maar wie voor pure geluidsweergave kiest in plaats van uiterlijk vertoon zou Simply Audio eens moeten beluisteren. Het bedrijf biedt een ‘trybeforeyoubuy’-dienst, dus proberen is extra aantrekkelijk. Ik kan ze van harte aanbevelen.

+ Zeer neutraal, kan zich meten met veel duurdere kabels
+ Prima afwerking
+ Makkelijk te verwerken vanwege de geringe dikte

– Mist een ‘sexy’ uiterlijk (maar heeft wel een interieurvriendelijk, onopvallend ontwerp)

Volledige review vindt u hier.


Rene van Es – www.the-ear.net – Simply Audio Jumpers(et)
Recent heb ik een aantal jumpers geprobeerd op mijn PMC fact.12 speakers waar verzilverde plaatjes af fabriek de verbinding vormen tussen de tweeter en de midden tonen weergever (bi-wire naar de woofer). Jumpers die op koper gebaseerd waren voldeden niet en maakten het geluid scherp op de verzilverde terminals. Terwijl verzilverde jumpers met verzilverde kabel een prijs/kwaliteit verhouding hebben die ze de moeite niet waard maken. Prettig verrast met de aantrekkelijke prijs van de Simply Audio jumpers, die eens uitgeprobeerd en eigenlijk binnen 15 minuten besloten een set te bestellen. De geluidkwaliteit gaat hoorbaar vooruit ten opzichte van de plaatjes, genoeg om een aanschaf waard te zijn. De afwerking is buitengewoon netjes en de stevige spades met de soepele kabel zorgen ervoor dat de verbinding solide is. Heel fijn dat je het product eerst kosteloos kunt proberen en beoordelen in de eigen set. Levering na de bestelling was vlot en correct van de met de hand gemaakte set jumpers. Aanrader van de bovenste plank.


Ton van der Veeken – Guru Benelux / Hear Everything Audio Import – Interconnect & Loudspeakercables
Finding the right cables to let your audio system perform optimally has always been – and still is – a matter of trial and error. Never think that your own interlinks and speaker cable can’t be outperformed. That’s why I welcomed Dimitri in the first place when he suggested to come by and try his cables. At first we switched the speaker cables. The result was more clarity and better positioning of voices and instruments. Then we also switched interlinks between dac and pre amp. This even more contributed to a three dimensional soundstage, rounder voices and the Simply Audio interlinks also allowed more power in the low frequencies. Too bad Dimitri had to take home both cable sets … they were his demo material. But on our next audioshow with Guru loudspeakers and C.E.C electronics we will use Simply Audio cables. Definitely!


Henk van der Wurf – Interlink aan Thorens TD-160 vervangen
Dimitri, Na Lennon, Davis, Maurice Andre en Sutherland kan ik niet anders zeggen dat er behoorlijk verschil is, geluid is veel frisser, ronder en komt niet meer uit de kelder om het zomaar eens te zeggen. Een succes kan ik wel zeggen.


Review op Alpha-Audio.nl – Simply Audio Interlinks

alpha-audio-logo“De Simply Audio interlinks vertonen gelijke eigenschappen: open, ritmisch, maar ook met een snufje meer souplesse en iets warmer in het middengebied. De AudioQuests zijn daar iets meer ‘up front’. Een eigenschap die we al langer kennen van de Amerikanen.”

“De combinatie met de bloedmooie Chord Chordette Qute HD dac is waanzinnig.”

“De bijzonder muzikale Chord-dac laat goed horen waar de Simply Audio interlinks toe in staat zijn: grootste beeldvorming, energie en een enorm innemende weergave. We hebben Mumford & Sons zelden zo soepel, vloeiend en écht gehoord. Prachtig gewoon. De AudioQuest Diamondbacks willen nog weleens iets teveel het middengebied aanzetten, waardoor de vocalen wat los komen te staan. Het valt pas op als je de setjes na elkaar hoort. Simply Audio heeft een uitstekende interlink in handen.”

Lees hier de gehele review op alpha-audio.nl


John Jansen – Simply Audio kabels
Beste Dimitri, Dankzij mijn Audio Innovations 500 versterker kennen wij elkaar inmiddels al een jaar of tien. In die jaren heb je (samen met de Ed de Jong) mijn Audio Innovations met modificaties en buizenadviezen tot voor mij ongekende (audio)hoogte weten te krijgen.

Toen je een paar jaar geleden begon met het experimenteren met interlinks, was ik een overtuigd aanhanger van interlinks van een tamelijk bekend Engels bedrijf. Interlinks met een prijskaartje tussen de 300 en 400 euro. Natuurlijk, het kan vele malen gekker, maar voor de gemiddelde mens toch behoorlijke bedragen. Tot ik jouw eerste ‘conductor’ kabel eens mocht proberen. Die was duidelijk beter en heb die ook onmiddellijk gekocht (voor minder dan mijn eerdere kabels).

Nu heb je weer iets nieuws en ik moet (helaas) zeggen beter. Ik heb, met dank aan wat vrienden, je kabels vergeleken met een viertal kabels van verschillende merken. De prijs varieerde van 150 tot 1200 euro. Alleen bij de kabel van 1200 euro was er nauwelijks verschil, de overigen werden weggespeeld. Als een vorm van zelfbescherming en als uiterste lakmoesproef laat ik mijn betere helft altijd luisteren als ik denk weer eens iets nieuws en beters gevonden te hebben. Ook die was binnen een halve minuut overtuigd. Je hebt een fantastische kabel met een ongekend goede prijs-kwaliteitsverhouding.


Henk van der Wurf – Simply Audio kabels
Beste Dimitri, Lang heb ik getwijfeld over de toegevoegde waarde van “kabels”, het is de verzamelde som van je apparatuur was het verhaal. Daarnaast speelt ook je smaak een rol. Het moet niet klinisch zijn, zo klinken instrumenten ook niet.

Zo’ n twee jaar geleden heb ik toch de proef op de som genomen en het bleek dat er wel degelijk verschil bestaat tussen de diverse kabels. Inmiddels zijn er de nodige de revue gepasseerd, de een met meer en de andere met minder kanttekeningen. Daarbij was ook een cryogeen behandelde kabel. Onlangs maakte ik kennis met je Cadenza kabel en hier viel alles op zijn plaats, laag, midden en hoog vormden een harmonieus geheel. Het maakt hierbij niet uit welke muziek je draait.

Gezien de kwaliteit prijs verhouding is de Cadenza een must voor de serieuze luisteraar. Ben benieuwd wat er nog verder gaat komen.