Modificatie Services

Simply Audio verzorgt diverse modificaties aan bepaalde merken buizenapparatuur. Van deze apparatuur hebben wij de kennis en beheersen we de skills om deze naar een hoger plan te tillen. Binnen deze categorie vallen onder andere de merken Audio Innovations, Audio Note, Audio Note Kits, Almarro, Graaf, Melody en Icon Audio.

Condensatoren

Condensatoren zijn passieve componenten die de klank van een apparaat behoorlijk kunnen beïnvloeden. Het toepassen van de juiste condensator op de juiste plek is dan ook van groot belang. Bij veel merken mag een condensator echter niks kosten en dat is zonde. Voor de meeste (voor)versterkers, cd-spelers, dac’s kunnen wij een condensator upgradeJensen Caps verzorgen. Vaak resulteert dit in een fraaiere klankkleur en meer ruimte en lucht in het geluidsbeeld. We werken hierbij met door ons geselecteerde merken in drie prijsklasse. Audio Note Tinfoil caps, Jensen Papier in Olie Copper Foil en last but not least Silver Plate caps in bijenwas.
Ook voor het verbeteren van voedingen hebben we de nodige mogelijkheden in huis, waaronder in specifieke gevallen zelfs nog Black Gate condensatoren.

Modificeren is maatwerk. Een prijsopgave kan pas gemaakt worden nadat het apparaat door ons bekeken is.

Volume potmeters

Ook potmeters hebben een grote invloed op de klank. De bekende Alps Blue, die veelal als goede potmeter wordt gezien, klinkt eigenlijk helemaal niet zo goed. Een upgrade naar een TKD Ko-on doet u begrijpen wat het verschil is tussen de Alps Blue en een Ko-on van tachtig euro. In klank en in gevoel! Nadeel is dat de Ko-on qua afmetingen aan de forse kant is. Daarom werken we wanneer de beschikbare ruimte (te) klein is met Audio Note Potmeters. Ook over de fraaie TOCOS zijn we erg enthousiast. Goed, betaalbaar en voor ieder budget wat wils.

TocosTKD - Ko-onAudio Note

Buizen

De elektronenbuizen zelf zijn ook bij uitstek geschikt om een apparaat naar een hoger niveau te brengen. Wij hebben erg veel buizen in audioversterkers beluisterd en kennen de klank van bepaalde merken bij uitstek. In het verleden hebben we hier ook in de pers over geschreven. Daarom kunnen we u uitstekend adviseren bij het vervangen van uw buizen. In sommige gevallen kunnen we u zelfs fraaie NOS (New Old Stock) buizen leveren. In bijna alle gevallen zijn dergelijke buizen superieur aan de huidige productiebuizen. In de downloadsectie van deze website treft u de artikelen aan die wij over buizen hebben geschreven.

tube_amp

e288ccsiemens1_090205